preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Najveća svjetska lekcija

Projekt „Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj“ – globalni ciljevi za održivi razvoj

Ove godine naša škola se uključila u projekt pod nazivom „Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj“ – globalni ciljevi za održivi razvoj. 

„Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj“ je projekt Švicarsko-hrvatskog programa suradnje koji za cilj ima približiti globalne Ciljeve održivog razvoja (engl. Sustainable development goals - SDGs) djeci i mladima u Hrvatskoj kroz prijevod i izradu obrazovnog sadržaja, kroz radionice, webinare, seminare i studijske posjete.    

Ciljevi projekta su:


Osvještavanje i edukacija djece i mladih, njihovih članova obitelji i učitelja i nastavnika o globalnim ciljevima održivog razvoja za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije 
Razvoj vještina i znanja o  održivom razvoju učenika osnovnih i srednjih škola kroz četiri sposobnosti (učiti učiti, učiti činiti, učiti biti, učiti živjeti zajedno)
Razvoj edukativnog nastavnog materijala i interaktivnog materijala o održivom razvoju  na hrvatskom jeziku kako bi se stvorio kvalitetni temelj za stvaranje ekonomske i socijalne kohezije

Zašto su nam je važni ciljevi održivog razvoja za poučavanje u svakoj učionici? Učenici trebaju učiti o svijetu u kojem žive, učenici moraju biti aktivni sudionici u svijetu u kojem žive, učenici stječu osjećaj empatije i suosjećanja, učenici i učitelji inspirirani su da poduzmu konkretne akcije.

Projekt će u našoj školi provoditi vanjski suradnici iz Instituta za društveno odgovorno poslovanje i udruge Lijepa naša kroz radionice s učenicima.

Učenici će na određenim predmetima, u sklopu nastave, obrađivati određene teme koje su vezane za održivi razvoj, a teme će biti u korelaciji sa predmetom kao npr. Obnovljivi izvori energije; Kakav svijet želite 3030.?, Čista voda dostupna svima; Otpad u moru; Utjecaj onečišćenja na naš okoliš; Očuvanje vodenog svijeta; Redizajniranje plastične ambalaže sl.

Roditelji će također dobiti priručnike kako bi se upoznali s projektom te pobliže se informirali o globalnim ciljevima za održivi razvoj.

Škola ima u planu , u sklopu projekta, kroz ovu godinu postaviti solarne panele i izraditi meteorološku stanicu.

Molimo vas da nas podržite u provođenju projekta zajedno sa svojom djecom.

„Imamo samo jedan planet. Nemamo kamo otići. Ako ispravno koristimo svoje kreativne sposobnosti, ne moramo nikamo ni ići. Uz pravilnu brigu za planet i ljude, sve što nam treba je upravo ovdje“.

 

Projekt možete pratiti i na društvenim mrežama:

Facebook #NajvećaSvjetskaLekcija #ŽivimOdrživo
Instagram
Twitter @najvecalekcija

 


Na ovoj web stranici se nalaze svi objavljeni materijali koje smo do sada proizveli unutar projekta Največa svjetska lekcija:Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Horvat   datum: 18. 9. 2019.
preskoči na navigaciju