preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

PROJEKT POTICANJE ČITANJA NA JABUKOVCU

„Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe.“
( Cervantes )

Uključili smo se i ove godine u Program poticanja čitanja: ČITAJ koji provodi Centar za knjigu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Naše učenice: Nina Bosak, Dora Markovinović, Irma Pušec, Anja Škurla, Kaja Glasnović, Lorena Dalić, Mia Maccormick i Uršula Matana  bile su na radionici čitanja i pisanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke na Dolcu 8. Voditelji programa su: književnik Miroslav Mićanović te Maja Zrnčić, koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja.


Naš prvi korak uspješno je završen. Nakon provedene i obrađene ankete na temu KOJE SU NAM KNJIGE ULJEPŠALE  DJETINJSTVO stigli su rezultati tj. LISTE najčitanijih dječjih knjiga koje su izdvojili naši učenici, njihovi roditelji, učitelji i drugi djelatnici. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj anketi. Uslijedio je naš drugi korak u Projektu. Obilježili smo  MEĐUNARODNI  DAN DJEČJE KNJIGE - 2. travnja. Povodom toga  u Školi je cijeli tjedan organizirana RAZMJENA KNJIGA među učenicima po pojedinim razrednim odjelima I. – VIII. razreda. Zbog povećanja motivacije učenika za čitanje u okviru projektne i izvanučionične terenske nastave proveli smo i KNJIŽEVNE ŠETNICE - posjetili Kuću Šenoa, išli tragom Krleže, Matoša i Zagorke. Popunjavali smo naše ČITATELJSKE PUTOVNICE  i izabrali NAJČITATELJE RAZREDA.

Osim u knjižnici, sada imamo i novi ČITALAČKI KUTAK - pravo mjesto za druženje s knjigom i prijateljima u predvorju Škole. Na dan njegova  otvorenja  održali smo KNJIŽEVNU VEČER. U goste nam  je došla  Barbara Tartaglia Roca koja  je predstavila svoj projekt „Čitanjem oko svijeta“. Znanstvena suradnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. sc. Ivana Lovrić Jović uz naše mlade novinare vodila je s gošćom razgovor o književnosti drugih naroda. I to nije sve. U pripremi su još neki zanimljivi susreti. U mjesecu svibnju najavila je svoj dolazak  Sanja Pilić, poznata hrvatska književnica za mlade.  Na završetku školske godine u lipnju  imat ćemo u Školi i poseban kazališni događaj. Glumac i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti  Joško Ševo približit će nam  mnoge vrijedne tekstove  iz starije i novije  hrvatske književnosti u  svojoj monodrami Govorite li hrvatski.

 

       Koordinatorica Projekta: Senija Badić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Horvat   datum: 7. 4. 2017.
preskoči na navigaciju