preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
EKO škola

Uzgoj jabuka u školskom voćnjaku OŠ Jabukovac- Zagreb

OŠ Jabukovac- Zagreb planira ove školske godine zasaditi dodatnih 10-15 stabala jabuka u okviru projekta IDOP, Eko škole i naše školske zadruge. Uzgoj jabuka obuhvaća nekoliko etapa rada:

1. Priprema tla za sadnju jabuka, 2. Izbor sorata jabuka, 3. Tehnika sadnje jabuka 4. Održavanje nasada jabuka 5. Gnojidba jabuka,  6. Berba i skladištenje jabuka, 7. Izrada proizvoda od jabuka

U sve navedene aktivnosti biti će uključeni i učenici i učitelji te ostali djelatnici škole koji će pomoći u realizaciji etapa rada. Svi poslovi u voćnjaku se moraju obaviti na vrijeme kako bi se postigli što bolji rezultati i to je put pomoću kojeg naše učenike želimo naučiti kako kontinuirano i pravovremeno obavljati svoje radne obveze. Učenici koji će uzgajati jabuke steći će razne vještine i sposobnosti. Tijekom rada u voćnjaku  učenici će promatrati i prikupljati podatke o rastu i razvoju stabala jabuka te donositi zaključke tijekom rada, učenja i poučavanja. U okviru građanskog odgoja i obrazovanja za okoliš i Održivi razvoj učenici će koristiti svoja znanja o uzgoju jabuka te povezati  utjecaj čovjeka na bioraznolikost u okruženju u kojem živi. Radom i učenjem u voćnjaku učenici će  se mogu dokazivati iz dana u dan i biti uzor svojim vršnjacima, a u radu sa ostalim učenicima stvara se atmosfera prijateljstva, međusobne tolerancije i pomaganja. Rad u voćnjaku razvija kod učenika pozitivne vrijednostima u životu.

Nenad Marković

  
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Horvat   datum: 28. 10. 2019.
preskoči na navigaciju