preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
EKO škola

Vrtim(o) zdravi film

 "Vrtim(o) zdravi film",  16.12.2019. naši osmaši koji su snimili najbolji video uradak u Hrvatskoj  u projektu  družili su se u Enzita.hr Kitchen studiju ,učili kako postati gastro kreativci pri kuhanju brzog, nutritivno bogatog obroka smišljenog u suradnji s Nestlé nutricionistima. Učenicima OŠ Jabukovac pri tome su pomogle poznate mame, chefica i food blogerica Nastasja Chiara Petrić i Viktorija Rađa te Nestlé nutricionistica Koraljka Novina Brkić

Bravooo!

Prof. Skračić Davorka

Edukativni, ali i zabavni karakter projekta pokazali su učenici OŠ Jabukovac iz Zagreba, koji su uz pomoć kuharice i food blogerice Nastasje Chiare Petrić spravljali jela prema nutritivno bogatim receptima pripremljenima u suradnji s Nestlé nutricionistima. Recepti su osmišljeni kako bi uz samo nekoliko pomno odabranih namirnica i najmlađi mogli pripremiti ukusan i hranjiv obrok, umjesto da posegnu za brzim zalogajima. Društvo su im pravile Viktorija Rađa i Nestlé nutricionistica Koraljka Novina Brkić, koja je ukratko predstavila rezultate brojnih znanstvenih studija o koristi uključivanja djece u planiranje, pripremanje i kuhanje obroka. Veliki je poticaj za svako dijete da se ohrabri i proba novu hranu, što za pozitivan efekt ima veći, češći unos poželjnih namirnica: povrća, voća, mahunarki/ grahorica i cjelovitih žitarica.

Projekt „Vrtim Zdravi Film“ dio je globalne inicijative ‘Nestlé za zdraviju djecu’, a koja osim edukacije uključuje i razvoj zdravijih proizvoda u budućnosti kao i savjetovanje obitelji o namirnicama i vježbanju.

Bravo naša profesorice iz TZK Skračić i bravo profesore Marković iz biologije!!

Sve fotografije možete pogledati ovdje.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Horvat   datum: 22. 12. 2019.
preskoči na navigaciju